Voor veel mensen is het lastig om echt hun draai te vinden binnen de organisatie waar zij werkzaam zijn. Vaak is dit omdat mensen van zichzelf niet precies weten wat ze kunnen en willen. Er zijn vaak veel ontwikkelpunten voor deze mensen. Bijvoorbeeld als het gaat om je assertiviteit, communicatie, samenwerking, leiderschap en het versterken van je empatisch vermogen. Op al deze punten kan goede loopbaanbegeleiding en loopbaancoaching je zeker helpen. Loopbaanbegeleiding zorgt ervoor dat jij jezelf beter leert kennen, je komt erachter wat je nou echt wil. Dit zorgt er ook voor dat je weet binnen wat voor organisatie je terecht wil komen. Vaak blijkt uit een medewerkerstevredenheidsonderzoek dat veel mensen zich niet helemaal thuis voelen binnen organisaties.
Loopbaanbegeleiding begint meestal met een intakegesprek met een loopbaancoach. Deze persoon zal er proberen achter te komen tijdens dit gesprek wat bij jou nou voornamelijk het probleem is. Het zijn vaak erg gerichte vragen die de loopbaancoach stelt om er zo effectief mogelijk achter te komen waar je verbeterpunten liggen. De coach gaat met de antwoorden die hij of zij van je krijgt aan de slag om een zo goed mogelijk plan van aanpak op te stellen. Het is de bedoeling dat je samen aan de slag gaat door het maken van doelgerichte opdrachten en het verder uitlichten van situaties waarin je merkt dat je vastloopt.
Uiteindelijk kent elk traject meestal 6 fases. Fase 1 is het kennismaken en een vertrouwd gevoel krijgen bij je coach. In fase 2 komt de analyse van jouw vraagstuk aan bod en wordt er een plan van aanpak opgesteld. In fase 3 creëer je bepaalde inzichten en leer je nieuwe technieken. Fase 4 draait vooral om het toepassen van deze inzichten en technieken. Fase 5 en 6 zijn afrondende fases. In fase 5 evalueer je of je je doelen hebt bereikt. Fase 6 draait om het waarborgen van je doelen en loopbaanperspectief.
|
https://carrierepoort.nl/ |